Wijn en Whisky
Image default
Onderwijs

Gun jij je leerlingen ook een onvergetelijke podiumervaring?

Het podium op

Er zijn een hoop culturele activiteiten voor school, maar extra bijzonder zijn toch wel de activiteiten waarbij de leerlingen zich uiteindelijk op het podium wagen.

Theater

Theater is ontzettend divers. Maar uiteindelijk is theater wel altijd bedoeld voor een publiek. Of je nou met de hele school een voorstelling instudeert of met improvisatie-opdracht aan de slag gaat: het wordt pas echt theater als er mensen komen kijken. Gelukkig heb je daar ouders, vrienden en buren nodig. En natuurlijk kijken de leerlingen ook naar elkaar: zo leren ze meteen om aandacht te hebben voor de ander.

Dans

Leerlingen moeten op school een hoop stilzitten: luisteren naar wat de leerkracht zegt en zorgen dat ze dit goed onthouden. Maar leerlingen hebben niet alleen een hoofd, ze hebben ook een lichaam. En dat lichaam wil bewegen! Dans is de perfecte manier om te ontdekken hoe fijn het is om te bewegen. En het is ook nog eens een fantastische manier om jezelf uit te drukken. Én kwetsbaar. Het kan dan ook best spannend zijn voor leerlingen om zichzelf aan anderen te laten zien. Maar als de leerlingen de flow van de dans eenmaal te pakken hebben, is dat podium ineens niet zo spannend meer.

Circus

Circusartiesten hebben stalen zenuwen. Zij kunnen namelijk niet alleen drie ballen in de lucht houden of over een koord wandelen, ze kunnen dit ook als iedereen naar hen kijkt! Kunnen de leerlingen dat ook? Er is maar één manier om daar achter te komen …

Muziek

De ene muziek activiteit is de andere niet. Je kunt ‘gewoon’ met de hele klas een liedje zingen en dat alleen is al hartstikke leuk. Maar hoe leuk is het om een echte rapper uit te nodigen en allemaal een rap te schrijven en die aan het einde van de workshop te laten horen op het podium? Of om te leren hoe je een musicalnummer vol overtuiging brengt voor een zaal vol mensen? Dat zijn de ervaringen die je leerlingen nooit meer vergeten.

https://www.kleinkunstig.nl