Wijn en Whisky
Image default
Marketing

Hoe werkt Social Media marketing en wat is een Facebook business manager?

Social media marketing kan je op meerder manier inzetten. Het wordt voornamelijk als push marketing gebruikt en hiermee wordt bedoeld: reclame laten zien om iemand te enthousiasmeren voor je product of dienst. Je wilt dus een behoefte creëren. Met de jaren is social media marketing sterk gegroeid en ik dit artikel gaan we het hebben over welke vormen van social media marketing er zijn en hoe je ze inzet. Wil je jouw Social Media beheer uitbesteden? Dan is dit artikel zeker interessant aangezien je dan al wat basis kennis hebt en je een online marketing bureau sneller snapt. 

Marketingmix

Als we kijken naar de online marketingmix dan komt social media hier meerdere keren in voor. Het begint namelijk met het creëren van een behoefte door een advertentie te tonen bij jouw doelgroep, vervolgens is er een behoefte gecreëerd en gaat men over het algemeen oriënteren via de zoekmachines, daarna laten ze het even bezinken en kan je ze opnieuw triggeren door een advertentie te laten zien en als ze dan een aankoop hebben gedaan; wil je ze natuurlijk vast houden als klant en houd je ze op de hoogte van nieuwe producten of passende producten.

Een behoefte creëren

Voor het creëren van een behoefte kan je perfect gebruik maken van Social media Marketing. Je kan namelijk heel goed een doelgroep definiëren en targetten. Je laat dan bij deze doelgroep of een video of een afbeelding zien. Zo kan je een behoefte creëren.

Online oriënteren  

Als er dan een behoefte is ontstaan gaan mensen zich vaak online oriënteren. Dit is één van de fases waar je geen social media marketing voor in kan zetten. Je kan hiervoor gebruik maken van SEO of SEA.

Opnieuw triggeren en je klant vasthouden

Er zijn veel mensen die een impulsaankoop doen. Die zien iets waar ze enthousiast van worden en kopen vrij snel in de oriënterende fase. Maar er zijn ook mensen die eerst even na willen denken. Deze groep mensen is vaak wel weer te enthousiasmeren als je opnieuw een afbeelding of video voorbij laat komen! Hiervoor werkt Social Media marketing ook perfect!

Zodra je een klant hebt ontvangen wil je ze binden aan je bedrijf. Zorg dat ze je gaan volgen en geef ze bijvoorbeeld 5 % korting voor de eerstvolgende bestelling. Als ze je volgen kan je ze namelijk makkelijker op de hoogte houden met het plaatsen van berichten.

Social Media marketing uitbesteden aan een online marketing bureau?

Wil je jouw social Media marketing uitbesteden aan een online marketing bureau? Zoek dan een online marketing bureau met alle disciplines in huis, want een marketingmix gaat je onderaan de streep het meeste opleveren.

 

 

 

https://allinone-media.nl