Wijn en Whisky
Image default
Winkelen

Waarom iedereen een paellapan zou moeten aanschaffen

Wie nog nooit van een paellapan heeft gehoord, mist een wereld van culinaire mogelijkheden. Met een paellapan, ook wel een paëlla- of Valencianpan genoemd, kun je de authentieke Spaanse paëlla bereiden. Maar ook alle andere lekkere recepten zoals risotto’s, curry’s, stoofschotels en one-pot-maaltijden zijn met de kenmerkende paellapan gemakkelijk te maken.

Er zijn ontzettend veel goede redenen om een paellapan aan te schaffen. In dit artikel geven we je 5 goede redenen waarom deze culinaire veelvuldig geprezen pan een aanrader is om in je keuken toe te voegen.

1. Een paellapan is budgetproof

Een paellapan hoeft helemaal niet duur te zijn. Er is een breed assortiment aan kwalitatief goede paellapannen te vinden, die geschikt zijn voor ieder budget. Mede door de lage prijs is de breedte aan verschillende materialen en afmetingen die je kunt vinden nog groter. Van groot, tot klein, van roestvrij staal tot aluminium. Alles is mogelijk.

Je kunt je paellapan perfect aanpassen aan je wensen. Zo heb je de optie om te kiezen voor een grotere maat als je vaker voor een groep kookt of juist een paellapan op kleiner formaat als de paellapan meer voor persoonlijk gebruik bedoeld is.

2. Een paellapan is gemakkelijk schoon te maken

De paellapan is zo onderhoudsvriendelijk als een pan maar kan zijn! Je kan het beste een paellapan kopen die van een antiaanbaklaag en een teflonlaag is voorzien. Dit zorgt ervoor dat het schoonmaken een fluitje van een cent is, omdat de ingrediënten er makkelijk af glijden. Bovendien kun je ervoor kiezen de paellapan af te spoelen met afwasmiddel en een spons, of in de vaatwasser te plaatsen. Een perfecte paellapan zal hier geen last van ondervinden.

3. Je kunt er veel voedsels mee maken

Met een paellapan uitgerust met antiaanbaklaag en een teflonlaag, is het mogelijk om de meeste gerechten zoals risotto, soep, stoofpot, curry en one-pot-maaltijden te bereiden. Tevens kun je op deze manier ook de Spaanse paëlla, een lekker gerecht waar uien, kippenbouten, groenten of vis aan worden toegevoegd makkelijker bereiden. De antiaanbaklaag voorkomt dat ingrediënten aanbranden en dat er een gemakkelijk te verwijderen laagje overblijft. De paellapan is hierdoor ideaal om de meest uiteenlopende kooktechnieken mee te gebruiken.

4. Je kunt heel wat tijd besparen

Een welbekend neveneffect van de paellapan is dat je er veel tijd mee bespaard. Niet alleen doordat je de paellapan gemakkelijk schoon kunt maken, maar ook omdat je kunt kiezen voor grotere formaten als je regelmatig voor een groep aan het koken bent. Daarnaast zijn de meeste paellapannen uitgerust met metalen handvaten, wat zorgt voor een stevige grip als je er mee aan het omscheppen bent.

5. Een paellapan is een interieur-eye catcher

Het is vaak een enorm verschil als je een paellapan tevoorschijn haalt ten opzichte van een gewone kookpan. Veel paellapannen hebben een lange steel waarmee je de pan gemakkelijk op tafels of evenementen kunt meenemen. Vaak zijn deze steel en de randen van de pan ook nog eens versierd met verschillende patronen. Daarbij zijn er ook verschillende materialen en kleuren, zoals goud, zwart en koper, waardoor je de paellapan perfect aan je interieur kunt aanpassen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een paellapan?

Wil je een goede paellapan aanschaffen? Dan is het belangrijk dat de paellapan materiaal bestand is tegen hoge temperaturen en resistent is tegen krassen. Daarbij is een antiaanbaklaag een pluspunt, omdat dit veelvuldig gebruik en het schoonmaken vergemakkelijkt. Kortom, een paellapan is een veelzijdige en goede keuze als je op zoek bent naar een multifunctionele culinaire aanwinst voor jouw keuken. Voor de top 10 van beste paellapannen kun je hier terecht!

Conclusie

Het is duidelijk dat een paellapan een heleboel voordelen biedt. Of je nu een professional bent of gewoon af en toe wat lekkers wilt maken voor je gezin, e.