Wijn en Whisky
Image default
Aanbiedingen

Wat moet je zoeken in een wafelijzer?

Wat moet je zoeken in een wafelijzer?

Als u de voorkeur geeft aan lichte en luchtige wafels met een diepe holte waar u stroop en boter in kunt doen, dan is een Belgische wafelijzer echt iets voor u. Of misschien houdt u van dunne, knapperige wafels, in dat geval kiest u voor een wafelijzer met Amerikaanse stijl. Belgische wafels hebben de neiging om grotere, rechthoekige wafels te produceren, terwijl Amerikaanse wafels eerder rond en kleiner zijn. Daarom zijn Belgische wafelijzers groter en vereisen ze meer opslagruimte.

Grootte

Verkiest u ronde, rechthoekige of misschien hartvormige wafels? Wilt u grote Belgische wafels of iets kleiners voor partijen bevroren wafels? Laat u uw wafelijzer op het aanrecht staan voor het weekendontbijt, of moet u het gemakkelijk kunnen opbergen in de kast? Dit zijn allemaal overwegingen om rekening mee te houden.

Bij het kiezen van de beste wafelijzer voor jou, zijn twee belangrijke overwegingen de grootte en de anti-aanbaklaag. Als geregistreerd diëtiste spreekt de Dash Mini Waffle Maker me aan omdat je door het miniatuurformaat kleinere wafels kunt maken. Dit kan helpen bij het beheersen van je portiegrootte bij het eten van wafels, wat een meer toegeeflijke voeding is. Verwennen hoort bij een evenwichtige levensstijl, zolang je het maar met mate doet. Kleinere wafels zijn ook handig om mee te nemen als ontbijt of als tussendoortje met fruit en notenboter.

Instellingen

Een wafel maken lijkt eenvoudig: Meng het beslag, giet het in de wafelijzer, sluit het deksel, en wacht tot je perfect gebruinde wafels gaar zijn. Hoewel dit het geval is bij eenvoudigere wafelijzers, hebben sommige meer instellingen dan andere om aan verschillende voorkeuren tegemoet te komen.

Net als toast worden wafels goudbruin wanneer ze gaar zijn. Misschien hebt u liever dat uw wafels op een bepaald bruiningsniveau gaar worden, en dan is het handig om meerdere standen te hebben. Hoewel het niet noodzakelijk is, is dit een leuke functie voor mensen die hun wafels tot een bepaalde graad gaar willen hebben en meer controle willen over de gaarheid en krokantheid.

Kun je wafelhoorntjes maken met een wafelijzer?

Voor wafelhoorntjes heb je meestal een speciale wafelhoorntjes maker nodig. Je kunt echter ook creatief zijn in de keuken en wafelhoorntjes maken met een gewoon wafelijzer. Je hebt wafelhoornbeslag, een wafelijzer en een trechter nodig. Giet een kleine hoeveelheid wafelhoornbeslag in het midden van de wafelijzer en sluit het deksel. Als de wafel klaar is, til je hem op en leg je hem rond een trechter om de kegelvorm te vormen. Laat hem afkoelen op de trechter en schuif hem eraf als hij klaar is.

Hoe maak je de platen van een wafelijzer schoon?

De platen van een wafelijzer met antiaanbaklaag zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen vaak worden verwijderd. Was ze af met een sopje en gebruik een spons om etensresten die in de platen vastzitten te verwijderen. Laat ze volledig drogen voordat u ze terugplaatst in de machine. Als de wafelplaten niet uitneembaar zijn, maak ze dan voorzichtig schoon met een vochtig papieren handdoekje of keukendoekje.

Kan je pannenkoekenmix als wafelbeslag gebruiken?

Pannenkoeken- en wafelbeslag zijn vergelijkbaar, maar niet hetzelfde. Het grootste verschil zit hem in de hoeveelheid vet: voor wafels is meer vet nodig dan voor pannenkoeken. Wafels kunnen ook een grotere hoeveelheid suiker bevatten. Voor de beste resultaten gebruikt u wafelbeslag om wafels te maken. Als je pannenkoekenbeslag hebt, kun je dat misschien gebruiken met wat aanpassingen aan de hoeveelheid olie, eieren en suiker.