Wijn en Whisky
Image default
Horeca

Bak de perfecte biefstuk met een Thermapen

Bent u net zo’n grote vlees fanaat als wij? Laat de gedachte aan biefstuk al het water in uw mond lopen? Wilt u deze het liefst a point of toch bien cuit? Of mag uw biefstukje best nog een beetje rood zien? Welke manier u het ook het liefst hebt samen met deze Thermapen kunt u de perfecte biefstuk bakken!

Wat is een Thermapen?

Een thermapen is een vleesthermometer waarmee u de kerntemperatuur van uw voedsel kan opmeten. Dit doet deze Thermapen in slechts drie seconden! Dit is een enorm voordeel, omdat iedere seconde telt wanneer u lekker wilt koken. Zo kan bijvoorbeeld een biefstuk snel overbakken zijn en dit wilt u natuurlijk voorkomen!

Wie gebruikt deze Thermapen?

We vertellen u straks graag over de andere voordelen van de Thermapen, maar nu eerst de vraag: wie gebruikt er deze thermapen? Deze Thermapen wordt veel gebruikt in de horeca. Dit gebruiken hun vooral om de HACCP regels te kunnen naleven. Deze regels gaan onder andere over de voedselveiligheid. Want de veiligheid in de keuken kan tenslotte van levensbelang zijn! We willen natuurlijk niet ziek worden, omdat de kip toch nog niet gaar bleek te zijn.

De Thermapen ook goed voor de standaard keuken!

Maar in uw standaard keuken komt deze Thermapen ook goed van pas. En dit niet alleen voor biefstuk, maar ook voor ander vlees zoals kip en een varkenslapje bijvoorbeeld. Mocht u een rollade maken en u wilt deze liever nog niet aansnijden om te kijken of deze gaar is komt deze Thermapen ook goed van pas!

Wat zijn de voordelen van een Thermapen?

De Thermapen verteld binnen slechts drie seconden wat de temperatuur is van uw voedsel. Dit is een voordeel, maar welke andere voordelen heeft dit handige apparaatje nog meer?

Een van voordelen is dat de Thermapen ook infrarood thermometers heeft. Hiermee kan je ergens de temperatuur van nemen zonder het voedsel aan te moeten raken. Deze neemt namelijk de warmte door de infrarood stralen te lezen die van het product afkomen. Hierdoor heeft uw gebraden kip geen gat erin geprikt.

U kunt dit apparaatje zorgeloos gebruiken!

U hoeft u geen zorgen te maken over de levensduur van dit apparaatje, want deze is namelijk van 3000 uur. U hoeft u overigens ook geen zorgen te maken over het binnendringen van stof, water of zelfs voedsel, want de Thermapen is voorzien van een ergonomische rubberen afdichting!

Bovendien hebben wij een zeer groot aanbod in deze thermometers. Bent u benieuwd naar welke wij hebben? Kom dan vooral een kijkje nemen op de website!