Wijn en Whisky
Image default
Recreation / Food

Botuline Toxine en rimpels.

Sinds het begin van de mensheid zijn er altijd bepaalde dingen geweest waar een taboe op rustte en Botuline Toxine was een van deze dingen. Vandaag de dag ziet men het steeds vaker terugkomen in het straatbeeld en op televisie, maar hoe is dit eigenlijk mogelijk? Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig, het taboe / de stigma op het gebruik van Botuline Toxine is door de jaren heen verminderd / steeds meer verdwenen. Maar wat is Botuline Toxine eigenlijk en waar wordt het precies voor gebruikt?

Botuline Toxine is bij de meeste mensen eerder bekend als Botox. Het is een stof die ervoor zorgt dat (bepaalde / specifieke) spieren te laten ontspannen. Maar wat voor nut heeft het precies om bepaalde spieren te laten ontspannen? Door bepaalde spieren / spiergroepen te helpen ontspannen wordt er een zachtere en natuurlijkere gelaatsuitdrukking gecreëerd, terwijl men wel gewoon de normale mimiek van het gezicht behoudt. De stof Botuline Toxine oftewel Botox wordt dus gebruikt om rimpels te verminderen / te verwijderen. Maar hoe gaat zo’n rimpel behandeling dan precies in zijn werk?

Tijdens een rimpelbehandeling wordt de stof Botox direct in de spier(en) ingespoten op de plek waar u graag uw rimpels verminderd wilt zien. Als de stof eenmaal is ingespoten in de spier dan zal de spier verslappen en kunt u eigenlijk direct al het resultaat bekijken. Indien de dokter die u behandelt nog niet tevreden is met het resultaat, dan kan hij / zij altijd nog een kleine dosis Botox extra in de spier spuiten tot hij/ zij en u beide tevreden zijn met het resultaat. Gezien het feit dat u meerdere keren geïnjecteerd wordt met de stof Botox, zal dit na de behandeling te zien zijn in de vorm van enkele rode plekjes (die na een paar uur weer verdwenen zijn) of in sommige gevallen in de vorm van een klein blauw plekje op de plaats waar de injectie heeft plaatsgevonden (deze verdwijnen meestal binnen twee dagen).

Mocht u meer willen weten over een Botox behandeling of een afspraak willen maken, bezoek dan de website van Clinic63.

http://www.clinic63.nl