Wijn en Whisky
Image default
Recreation / Food

Fitter worden

Veel mensen weten wel van zichzelf dat ze eigenlijk niet fit genoeg zijn, maar hebben niet zo veel zin om daar iets aan te doen. Het is ook wel te begrijpen, in beweging blijven kost tijd en energie en vaak heb je wel duizend andere dingen aan je hoofd die belangrijk zijn (of lijken). Toch is je gezondheid heel belangrijk en je lichaam heeft het gewoon nodig om een beetje fit te zijn. Je kunt niet de hele dag op je bureaustoel zitten op je kantoor en vervolgens met de auto naar huis rijden om daar de rest van de avond op de bank te ploffen. Het is zo verleidelijk, maar dat is echt niet goed voor je lichaam. Dus, we moeten met z’n allen een beetje in beweging komen en dat hoeft niet eens zo ingrijpend te zijn op je dagelijkse leven als je denkt. Hier zijn een aantal tips om je op weg te helpen:

Ga lekker overal op de fiets heen. Oké, we zullen je niet dwingen om naar je werk te fietsen, als dat 2 uur fietsen is, maar kijk voor jezelf welke plekken in de buurt zijn. We pakken vaak zonder na te denken de auto, ook als iets maar een kwartiertje fietsen is. Alle beetjes helpen, dus stap lekker op die fiets! Daarnaast kun je natuurlijk ook naar sommige plekken lopen, als het erg dichtbij is of als je toevallig toch tijd over hebt. Neem ook overal waar je kunt de trap in plaats van de lift! Erg veel tijd kost het je niet en zo kom je toch aan een beetje beweging.

Een andere tip is om eens buiten te spelen met je kinderen. Ze vinden het waarschijnlijk super grappig als hun papa of mama een keer meespeelt en je zult merken dat het best wel vermoeiend is! Klauteren over speeltoestellen hout of graven in een houten zandbak, het is leuk en je krijgt beweging.

 

https://www.buitenspeelgoed.nl/