Wijn en Whisky
Image default
Recreation / Food

Cateraar overzicht Nederland & België

Een goede cateraar, wat verstaan we daar eigenlijk onder? Een cateraar dient in ieder geval aan de onderstaande aspecten te voldoen om zich als professional te onderscheiden:

Een professionele cateraar

  • Veilig en hygiënisch werken: Horeca medewerkers dienen zich te houden aan HACCP regels, zodat de voedselveiligheid gegarandeerd blijft (en er dus geen voedselvergiftiging wordt opgelopen onder de gasten). Dit betekent in de praktijk dat men de warme en koude keuken gescheiden houdt, warme gerechten dienen op temperatuur te blijven en ook als zodanig vervoerd te worden naar de lokatie – wat ook geldt voor gekoelde voeding. Dit wordt op lijsten bijgehouden. Ook dient men monsters te nemen van de voedingswaar en deze te bewaren. 
  • Originele receptuur: Van een goede cateraar mag je als klant verwachten dat deze zowel traditionele hapjes en gerechten biedt, maar daarnaast ook verrassende wereldgerechten biedt, bereid van verse producten. 
  • Van alle markten thuis: Een cateraar zorgt niet alleen voor voedingswaar, maar ook voor aankleding van de lokatie (tafels, stoelen, bestek etc), bedienend personeel, verhuur van horeca apparatuur (zoals een ijsmachine bijvoorbeeld; leuk voor de aanwezigen!). Kortom, een cateraar neemt “zijn restaurant” mee op locatie. 

Waar vindt u een goede cateraar? 

http://www.cateraargids.nl/