Wijn en Whisky
Image default
Aanbiedingen

Creëer een perfecte schaduwplek in je tuin met een schaduwdoek!

Wil je graag een schaduwplek in je tuin creëren? Dan is een schaduwdoek hier ideaal voor. Een schaduwdoek is een doek die je op kan hangen over een gedeelte van je tuin om zo een plek met schaduw te maken. Ze zijn erg makkelijk te plaatsen en te verplaatsen, waardoor het perfect is wanneer je niet het hele jaar door schaduw in de tuin wil. Ook is een schaduwdoek een goede oplossing wanneer je meer privacy in je tuin wil hebben. Meer weten over waarom een schaduwdoek zo handig is? Wij vertellen je er graag meer over.

 

Het materiaal

Schaduwdoeken worden meestal gemaakt van sterke vezels die erg duurzaam zijn. Ze kunnen goed tegen allerlei weersomstandigheden en gaan dan ook erg lang mee. De vezels zijn erg dun en licht van gewicht, maar toch laten ze nauwelijks zonlicht door. Er wordt wel een klein beetje daglicht doorgelaten, maar het zorgt er in ieder geval voor dat je niet te veel wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Vaak zijn de doeken gemaakt in rustige, natuurlijke kleuren zodat ze niet te veel opvallen in je tuin. Denk aan wit, grijs, groen, bruin of zwart. Mooie kleuren voor in iedere tuin!

 

De voordelen

Het grootste voordeel van een schaduwdoek is dat het veel zon tegenhoudt. Hierdoor kan je heerlijk genieten van het warme weer in de zomermaanden, maar ben je niet de hele tijd blootgesteld aan het zonlicht. Vooral op het heetste moment van de dag is het verstandig om even in de schaduw te zitten. 

Daarnaast kan een schaduwdoek niet alleen zorgen voor een koele plek in je tuin, maar ook in je huis. Wanneer je de doek voor een raam hangt, zal hij de zon tegenhouden waardoor de kamer niet bloedheet wordt. Dit kan ook goed zijn voor planten binnen of planten in de tuin die niet tegen veel zonlicht kunnen. Bepaalde bomen en grassen groeien beter wanneer ze niet constant worden blootgesteld aan zon en regen. 

 

Tip:

Ben je op zoek naar een schaduwdoek voor uw tuin? Zorg er dan altijd voor dat je de juiste afmetingen hebt, zodat je niet te weinig of juist te veel schaduw creëert!

https://www.buitenplezier-online.nl/