Wijn en Whisky
Image default
Recreation / Food

De geschiedenis van de auto

In het jaar 1885 werd de aller eerste auto vertoond. Deze auto was uitgevonden en gebouwd door Karl Benz, een uitvinder en technicus uit Duitsland. Zijn volledige naam was Karl Friedrich Michael en hij werd geboren in het jaar 1844 in de maand november in de stad Mülhburg. Zoals je waarschijnlijk wel verwacht, was de auto die toen uitgevonden was niet helemaal hetzelfde als de auto die we nu kennen. De auto leek namelijk meer op een paardenkar dan een auto, maar er zat wel een benzine motor verwerkt in de auto. De motor verving de kracht van de paarden. De eerste auto rit ooit gemaakt in de geschiedenis werd gemaakt door de vrouw van Karl Benz genaamd Bertha Benz. Zij ging zonder haar man in te lichten samen met haar twee tiener zoons de auto in en op weg naar haar moeder die zo’n honderd kilometer verder woonde.

 

Andere uitvinders probeerden om een stoommachine in een auto te verwerken, net zoals bij een trein uit die tijd. Maar een machine op stoom was veel zwaar om in een auto te kunnen plaatsen. Daarnaast kostte het ook te veel geld om in een auto een stoommachine te plaatsen. Anders dan een trein kon men namelijk niet heel veel meenemen in de auto, dus er kon minder mee verdient worden.

 

Pas in het jaar 1908 werden auto’s bereikbaar voor het grote publiek. Dit kwam doordat de Amerikaanse Henry Ford de lopende band introduceerde op de auto markt. Door de lopende band konden er in veel kortere tijd veel meer auto’s geproduceerd worden, waardoor de prijzen van de voertuigen omlaag konden.

 

Tegenwoordig bestaan allerlei speciale functies voor auto’s zoals een automatische rem of een achteruitrijcamera. Nu is een achteruitrijcamera set kopen is heel gebruikelijk en normaal, maar er is eerst een hele geschiedenis aan vooraf gegaan voordat we zo ver konden komen.

https://www.vanzwitserland.nl/