Wijn en Whisky
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo laten maken voor onderwijsdoeleinden

Je kunt een animatievideo laten maken die je gebruikt om les te geven. Soms is het een stuk duidelijker om iets uit te leggen aan de hand van een animatie. Zo kun je bijvoorbeeld de parlementaire democratie, zoals die in Nederland wordt gehanteerd, prima aan de hand van animatie uitleggen. Zet er bijvoorbeeld een dictatuur tegenover als voorbeeld en de kinderen zullen zeker het verschil begrijpen. Dit gaat aan de hand van plaatjes met gesproken toelichting vaak een stuk beter dan wanneer je het verhaal alleen vertelt of het op papier zet zodat de scholieren het zelf kunnen lezen. Ook ingewikkelde wiskundige formules kun je prima uitleggen als je er een animatievideo van hebt laten maken.

De animatievideo bij het vak maatschappijleer

Maatschappijleer is vaak een wat ‘vaag’ vak op school. Maar het is juist heel belangrijk dat jongeren leren hoe een maatschappij in elkaar zit en hoe mensen op elkaar en elkaars gedrag reageren. Dit kun je prima laten zien door een animatievideo te laten maken over bepaalde situaties zoals gepest worden, huiselijk geweld of hoe mensen zich onder bepaalde omstandigheden in een groep gedragen. De animatievideo kun je vaak jaren gebruiken, dus de investering voor de onderwijsinstelling is zeker geen weggegooid geld.

Laat je animatievideo maken door een bedrijf met verstand van zaken

Als je van plan bent om voor onderwijsdoeleinden gebruik te maken van een film, laat dan een animatievideo maken door Playforward. Zij hebben hier ruime ervaring mee en denken graag met je mee hoe je jouw boodschap het best kunt overbrengen, rekening houdend met de doelgroep die in het onderwijs dus uit kinderen of jongeren bestaat. Het wordt op die manier een film die de doelgroep aanspreekt en waarbij de kans dus groot is dat de boodschap lang blijft hangen. Het voordeel van een animatievideo is dat je met een paar kleine aanpassingen de film kunt aanpassen aan de actualiteit zodat je er nog langer gebruik van kunt maken als educatief middel.