Wijn en Whisky
Image default
Muziek

Een piano restaureren volgens een strakke planning

De hoeveelheid tijd die nodig is om een restauratie te voltooien, hangt af van de hoeveelheid werk die moet worden gedaan voor uw specifieke piano. Bij Evert Snel kunt u terecht bij een team van piano-experts die u helpen in dit proces. Elke stap in de restauratie wordt met de hand en met grote zorg uitgevoerd. De duur van deze restauratie kan daarom liggen van een paar weken tot een paar maanden. Dit hangt allemaal af van de hoeveelheid onderhoud die uw piano nodig heeft om weer als nieuw te functioneren na het restaureren

Het toevoegen van nieuwe onderdelen bij een piano restauratie

Veel eigenaren van antieke piano’s hebben een grote zorg in het behouden van de historische integriteit van de piano. Voor deze klanten creëert het idee dat er op een antieke piano nieuwe onderdelen worden geïnstalleerd de vraag of de piano nog wel trouw blijft aan zijn oorsprong. Het is daarom van belang om met experts samen te werken. Deze weten precies welke moderne onderdelen een specifieke piano nodig heeft om klinken zoals het model hoort. Door samen te werken met het juiste team haalt u het optimale resultaat uit het laten restaureren van uw piano.

Verleng het speelplezier van uw piano

Als u een piano heeft gekregen als erfstuk of als u al die jaren een piano in huis heeft staan maar nooit werd gespeeld, is het van belang om altijd de expertise van een professionele piano-monteur erbij te halen. Iedere piano is namelijk anders en iedere piano heeft een andere levensloop gehad, waardoor een piano restaureren nooit hetzelfde is. In Werkhoven vindt u de pianowinkel Evert Snel. Deze pianowinkel is wellicht de plek om uw restauratie of onderhoud te laten uitvoeren. Ze hebben niet alleen een oog voor detail, maar juist ook enorm veel kennis over alle verschillende piano merken en modellen.

https://www.evertsnel.nl/