Wijn en Whisky
Image default
Recreation / Food

Een vliegende start voor ondernemers

Loonservice, adviesbureau of start jij misschien een boekenwinkel? Als startende ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk veel verdienen en doorgroeien. Er zijn heel wat tips op internet te vinden die je kunnen helpen goede keuzes te maken. Zelf heb ik een aantal goede tips gevonden die je hier onder terug kunt vinden. Wellicht kan het jouw als startende ondernemer helpen om een vliegende start te maken en snel te kunnen groeien.

Alles draait om geld in het bedrijfsleven. Zo ook het budget wat jij moet stellen. Je moet altijd uit gaan van een realistisch budget. Er zijn wel uitzonderingen maar de meeste bedrijven hebben niet zo een hoog startkapitaal. Je zult wel in bepaalde dingen moeten investeren. Het ligt natuurlijk aan wat voor bedrijf je hebt. Als je veel online doet heb je weinig fysieke middelen nodig naast een computer en een router. Bij sommige bedrijven heb je juist wel veel kapitaal nodig zoals machines. Moet je dus veel investeren? Zorg dat je prioriteiten hebt waar je mee begint. De online salarisadministratie is iets belangrijks, maar of je de beste koffie hebt is nog niet belangrijk genoeg om je zorgen over te maken.

Reken het juiste tarief als je begint. Wat ga je rekenen voor je product of dienst. Je wilt heel goedkoop beginnen om de concurrentie voor te zijn maar dat is niet altijd een goed idee. Je hebt ook weer niet genoeg ervaring om een hoge prijs te vragen.

Veel mensen die een onderneming starten zullen graag thuis willen werken. Dit klinkt leuk maar je hebt wel de nodige discipline nodig. Je kunt beter op een andere locatie werken zodat je meer werk af kunt krijgen. Dit is voor studenten al het geval, maar als je eenmaal werkende bent is dit ook een stuk beter. Leer verder ook omgaan met kritiek. Je zult wat tegenslagen krijgen en daar moet je niet van in paniek raken. Je moet kritiek ook zien als verbeterpunten en feedback. Zorg dus dat je tegen kritiek kan en gebruik het om je op die vlakken te verbeteren.

http://www.cbbs.nl/