Wijn en Whisky
Image default
Aanbiedingen

SEA of SEO?

Je hebt je eigen website en je wilt dat er meer klanten op je website terecht komen. Maar hoe doe je dit? Je komt op internet de termen SEA en SEO tegen. Maar wat is SEA of SEO? SEO betekent Search Engine Optimization. Dit houdt in dat je website gaat optimaliseren zodat het hoger in de google zoekmachine komt. SEA betekent Search Engine Advertising. Dit houdt in dat je door middel van betaalde reclame in de zoekmachine. Je vergroot je vindbaarheid in de zoekmachines, waardoor je meer mensen conversie op je website kunt bereiken. 

 

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Je zorgt ervoor dat je advertentie boven of rechts naast de zoekresultaten staat. Bij het aanmaken van een zoekcampagne stelt de adverteerder aantal zoekwoorden in. Als deze zoekwoorden worden gebruikt, worden de advertenties getoond in de zoekresultaten. De adverteerder betaald zodra er op de add wordt geklikt. 

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Met SEO wil je ervoor zorgen dat je makkelijker vindbaar bent in de zoekmachines. Hoe hoger je in de zoekmachine staat, hoe meer gebruikers naar jouw website zullen gaan. Maar hoe komt je website hoger in de zoekresultaten? Dat heeft allemaal te maken hoe gebruiksvriendelijk jouw website is. Bijvoorbeeld de laadtijd van je website. Hoe prettiger je website is volgens google, hoe hoger je gaat komen in de zoekmachines. Dit kan je laten doen bij een SEO bureau die dit voor jou gaat uitvoeren.

 

SEA of toch SEO?

Er zit dus wel een verschil tussen SEA en SEO. Maar welke past nou het best voor jouw website? Als je op korte termijn meer Klanten op je website wilt hebben kan je het best voor SEA gaan. Als jij op langere termijn meer klanten wilt hebben is SEO een betere keuze. Ook is SEO een goede keuze, omdat je website goed geoptimaliseerd wordt en een fijne website is voor de klant om te gaan bezoeken. Het gaat er dus echt om of je meer klanten wilt krijgen op korte of langere termijn. Op korte termijn is SEA dus de logische keuze en op lange termijn SEO.