Wijn en Whisky
Image default
Eten en drinken

Waarom is whisky sour zo lekker?

Drink jij je whisky altijd puur? Daar is niets mis mee. Alleen, je mist wel wat. Onze tip: probeer eens whisky sour. Mix een lekkere zachte bourbon met wat citroensap, suikersiroop, Angostura bitters en wat eiwit in je shaker, goed schudden en je krijgt een verrassend lekkere whisky cocktail.

Om de perfecte whisky sour te maken los je eerst twee delen suiker op in 1 deel kokend water. Laat de stroop afkoelen terwijl je ondertussen je glas koelt door het in de vriezer te leggen. Haal wat schil van een sinaasappel en ontdoe die van dat witte spul aan de binnenkant. Daarna pers je het citroensap. Splits het ei en bewaar het eiwit apart. Gooi alles, behalve de sinaasappelschil, in de shaker en schud alles goed door elkaar.

Vervolgens voeg je wat ijsblokjes toe en schud je nog een keer stevig. Haal het gekoelde glas tevoorschijn, voeg wat ijsklontjes toe en schenk je cocktail in het glas. Gebruik een strainer. Tenslotte knijp je de sinaasappelschil uit om de oliën los te maken. Rol de schil op en leg deze op de cocktail. Tijd om te genieten.

Welke whisky voor whisky sour?

Je kunt natuurlijk elke whisky gebruiken, maar de ene whisky is beter geschikt voor whisky sour dan de andere. Wij hebben een sterke voorkeur voor de zachte bourbons uit Kentucky. Kies er eentje die hints van honing en vanille bevat en die lekker subtiel kruidig is.

Is dat eiwit echt nodig?

Niet iedereen ziet het zitten om eiwit te gebruiken. Als je verse (biologische) eieren gebruikt is er echter niets om bang voor te zijn. Als je die mooie schuimlaag op je whisky sour belangrijk vindt, is het eiwit onmisbaar. Maar als je dat per sé wilt kun je het eiwit weglaten. Je cocktail verliest daardoor wel iets van zijn luchtigheid.

Waar haal je jouw whisky?

Wil je een “gewone” whisky sour? Dan is een trip naar je lokale slijter misschien genoeg. Maar wil je écht indruk maken? Dan bestel je één van de unieke whisky’s van www.elitewhisky.com. Welke whisky je ook kiest, wij weten zeker dat jij jezelf na de eerste slok dezelfde vraag zult stellen als wij: “Waarom is die whisky sour toch zo ongelofelijk lekker?”