Wijn en Whisky
Image default
Geschenken

Zo maak je leuke kerstversiering met je kinderen

Kerst is een periode van gezelligheid, samenzijn met familie, lekkere vers gebakken koekjes en nog heel wat meer dingen die zowel je hart én je lichaam verwarmen. Vooral als je kinderen hebt en deze heerlijke feestdag samen met hen viert, is de kans groot dat het een onvergetelijke gebeurtenis wordt. Zeker als je online de beste cadeautips zoekt.

 

Er bestaan heel wat manieren om Kerst en de kerstperiode nog leuker te maken, zoals bijvoorbeeld zelfs kerstversiering in elkaar knutselen met kinderen. Weet je niet zo goed hoe je daaraan moet beginnen? Laat je dan inspireren door de volgende voorbeelden!

 

3 leuke vormen van kerstversiering en cadeautips om te maken met kinderen

 

1. Kerstballen versieren

Wie zegt dat het zelf knutselen van leuke kerstversiering ingewikkeld moet zijn? Als je kleine kindjes hebt, dan is het een goed idee om gewoon kerstballen te versieren met stickers, glinsters en alles wat plakt.

Het leuke is dat er geen regels zijn en dat je je kleintjes gewoon hun gang kun laten gaan. Ongetwijfeld stellen ze eigenhandig de leukste, mooiste kerstballen samen die je kerstboom een compleet andere uitstraling geven.

 

2. Kerstboom-versiering knippen

Neem je het graag nog een stapje verder? Dan kan je ook samen met je kinderen kerstboomversiering knippen. Denk maar aan sterren om aan de kerstboomtakken te hangen maar ook bijvoorbeeld leuke papieren afbeeldingen van een kerstman, kerstster of andere typische kerstelementen die je uit papier knipt.

Als je daarbij ook nog eens deze vormen van decoratie inkleurt en laat inkleuren door je kindjes, dan is de sfeer helemaal compleet. Gegarandeerd zien je kerstboom en interieur er extra feestelijk uit!

 

3. Knutsel je eigen kerststerren van wol

Als je kindjes al iets ouder zijn en wel overweg kunnen met een bolletje wol kan je ook gerust samen kerststerren breien. Wol is een échte wintermateriaal: het is warm, voelt zacht aan en komt in verschillende kleuren. Perfect dus als basismateriaal voor kerststerren en andere vormen van decoratie om je woning mee op te fleuren.

Maak je daarbij kerststerren in verschillende formaten? Dan weet je zeker dat je inrichting extra sfeervol en origineel oogt. Niet alleen je eigen kinderen maar ook eventuele kerstgasten zullen ervan genieten.

 

4. Stel zelf een kerststal samen met je kinderen

Deze laatste tip is een beetje een uitdaging, zeker als je nog hele jonge kindjes hebt. Zelf een kerststal maken is niet bepaald gemakkelijk, vooral als je hiervoor échte houtblokken gebruikt. Je bent natuurlijk helemaal vrij om zelf het materiaal van de kerststal te kiezen. Dat kan hout maar ook gewoon karton of zelfs papier zijn. Voor een levensechte, gezellige indruk is hout echter de beste optie.

Zorg er ook voor dat je kerstbeeldjes in huis hebt, zodat je kerststal helemaal af is. Voor de héél creatieve zielen is het trouwens een mogelijkheid om zelf zo’n beeldjes te maken én in te kleuren. Dat vraagt wat tijd maar de beloning is dan wel dat je een volledige, zelfgemaakte kerststal in huis hebt staan. En dat maakt deze kerstperiode zonder twijfel nog onvergetelijker!

 

De beste cadeautips voor creatieve kerstzielen

Bovenstaande kersttips zijn interessant voor wie zelf zijn kerstinterieur wil samenstellen met kinderen. Denk je dat je ook iemand anders blij zou kunnen maken met creatieve kerstdecoratie? Dan kan je zelfgemaakte kerstspulletjes- en versiering als cadeautip gebruiken. Jij en je kinderen zijn creatief bezig én je maakt een ander blij met je originele creaties: meer heb je niet nodig voor een geslaagde kerstperiode!

https://bongo.be/nl