Wijn en Whisky
Image default
Mode en Kleding

Alles over HVISK tassen

#1 Wat is HVISK?
HVISK is een Deens vegan handtassenmerk dat afkomstig is uit de stad van de Scandi stijl – Kopenhagen.

Het merk werd opgericht in 2014 en biedt de wereld sindsdien zijn wonderlijk unieke ontwerpen aan.

#2 Hoe spreek je HVISK uit?
De juiste manier om HVISK uit te spreken is door de H te laten vallen, waardoor het “VISK” wordt.

HVISK is eigenlijk een Deens woord dat oorspronkelijk is afgeleid van de term mond-tot-mondreclame. Het idee van het merk was dat berichten en informatie van persoon tot persoon kunnen reizen door digitale communicatie en sociale media (het vertaalt zich naar “fluisteren” in het Engels!)

#3 Is HVISK veganistisch?
Ja, HVISK is een volledig veganistisch merk!

Hun overgang naar een volledig veganistisch merk is vrij recent, maar ze zijn altijd al milieubewust geweest.

Als merk zetten ze zich in voor positieve verandering en in 2019 werden ze een officieel PETA-gecertificeerd veganistisch merk.

#4 Wat is veganistisch leer?
Vegan leer is een milieuvriendelijke kijk op leer, het is vaak gemaakt van Polyester/Polyurethaan. Het kan ook worden gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled plastic, kurk en zelfs delen van sommige fruitsoorten.

#5 Is veganistisch leer duurzaam?
Ja! Vegan leer is duurzaam en zal zijn vorm behouden. HVISK tassen van veganistisch leer zijn gemaakt van een supersterke en duurzame 2-faced twill stof, die bestaat uit gerecyclede vezels van plastic afval.

#6 Hoe onderhoud je je vegan leren tas?
Veganistisch leder is in wezen gemaakt van plastic, dus is het supergemakkelijk te onderhouden in vergelijking met echt leder. Ten eerste is polyurethaan waterdicht, wat betekent dat leerreinigers, beschermers en agressieve chemicaliën niet nodig zijn.

Houd het simpel en reinig je vegan leren tas met een zachte doek gedompeld in warm water – je kunt een tandenborstel gebruiken om de groeven zachtjes op te poetsen als je tas een gestructureerd oppervlak heeft. Als u een vlek hebt, kunt u proberen een milde zeep aan het water toe te voegen en lichtjes te wrijven.