Wijn en Whisky
Image default
Vakantie

De beste wijngaarden en wijnhuizen om te bezoeken in Portugal

Als je een wijnliefhebber bent dan moet Portugal op de lijst staan van landen die je wilt bezoeken. Het is namelijk het land dat enkele van de beste traditionele wijnhuizen ter wereld heeft. Dus, als je van plan bent om naar Portugal te reizen, kan je de wijngaarden en wijnhuizen die we hieronder vermelden, bezichtigen.

Eén ding om in gedachten te houden is dat, als je een auto huurt nadat je de autoverhuurdiensten hebt vergeleken., dan zal je reis zeer goed verlopen omdat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken over de verplaatsingen.

De beste wijnhuizen om te bezoeken in Portugal:

De volgende zijn onze favorieten.

Quinta de la Rosa

Deze locatie bevindt zich aan de oevers van de Douro. Het is een familiebedrijf dat al generaties lang bestaat, dus ze hebben een aantal historische wijnrecepten die zorgen voor de beste wijn in de streek.

Als je ze graag wilt bezoeken, bieden ze een geweldige rondleiding aan en kan je ook hun wijn proeven. Overweeg het om een huurauto te boeken, want dit is niet de enige plek die je in Portugal zal willen bezichtigen. op zoek naar meer info? Autoportugal heeft nog meer tips over autoverhuur in Portugal: https://www.autoportugal.nl/.

Quinta do Portal

Wanneer je in Portugal bent, is een bezoek aan dit wijnhuis een verplichting, omdat het een geweldige voorziening voor het maken van wijn heeft, maar wat nog aantrekkelijker is, is het bezoekerscentrum.

  • Als je echt van wijnproeven houdt, dan zal dit moderne bezoekerscentrum een geweldige bestemming voor je zijn.
  • Het beste is dat er geen afspraken nodig zijn voordat je het bezoekt.

Quinta do Ameal

Hier wordt de wijn geproduceerd met de druivensoort Loureiro. Het is een zeer oud wijnhuis dat dateert uit de 18e eeuw.

  • Aangezien dit een historische plaats is, is het nog steeds erg beperkt en zijn er niet veel uitbreidingen aangebracht, maar één ding dat geweldig is aan deze locatie is dat, ondanks zijn kleine omvang, er nog steeds een uitstekende kwaliteitswijn wordt geproduceerd.
  • Er wordt hier voornamelijk witte wijn geproduceerd in veel verschillende soorten.

Herdade da Calada

Als je de oude stad Evora gaat bezoeken, dan kan je gemakkelijk ook deze locatie bereiken, want het is maar 10 km verderop. Het is een uiterst mooie plek om te bezoeken vanwege de charmante ligging.

  • Het wijnhuis volgt hier de moderne technieken voor de productie en het behoud van hoogwaardige wijn
  • Dit helpt dus bij het maken van unieke wijnen van hoge kwaliteit met een geweldige natuurlijke smaak. Wanneer je dit wijnhuis bezoekt, zorg er dan voor dat je de autoverhuurdiensten raadpleegt om je reis er naartoe gemakkelijker te maken.

Malo Tojo

Deze locatie heeft een oppervlakte van 80 hectare en produceert verschillende soorten druiven. Het wijnhuis produceert een uitstekende kwaliteitswijn en als je er een bezoek aan brengt, kan je ook J.M. do Fonseca bezoeken, wat vlakbij gelegen is. Zorg ervoor dat je een vergelijking maakt van de verschillende autoverhuurdiensten voordat je kiest zodat je daarna de beste optie voor je reis naar Portugal kan vinden. Huur een auto op de luchthaven of in de stad die je bezoekt. Er zijn veel autoverhuurdiensten in Portugal en de prijzen zijn laag.

Conclusie

We noemden hier een aantal locaties in Portugal waar je kennis kan maken met de verschillende soorten wijnen die er geproduceerd worden. Je zal beter kunnen genieten van je bezoek aan de wijngaarden als je gebruik maakt van de autoverhuurdiensten zodat je je gemakkelijker kan verplaatsen.

https://www.autoportugal.nl/