Wijn en Whisky
Image default
Vakantie

Nostalgisch genieten van een vakantie in Edinburgh met een lekker drankje erbij

Nostalgisch genieten van een vakantie in Edinburgh met een lekker drankje erbij

Edinburgh. De prachtige hoofdstad van Schotland. Een stad doordrenkt met geschiedenis, cultuur en nostalgie. Een aanrader is The Bow Bar, gelegen aan Victoria Street. Deze pub heeft een uitgebreide selectie Schotse whisky’s, waarvan sommige zelfs meer dan 20 jaar oud zijn! Naast heerlijk bier en whisky heeft de stad natuurlijk nog veel meer te bieden. Bezoek bijvoorbeeld Edinburgh Castle, dit majestueuze fort, hoog gelegen op een rotsachtige heuvel, biedt niet alleen een uitzicht over de stad. Of wandel over de Royal Mile, een historische straat die loopt vanaf het kasteel tot aan het Paleis van Holyroodhouse. Van stand-up comedy tot theater en van dans tot muziek, dit kun je het hele jaar beleven op The Fringe festival. Zowel toeristen als artiesten van over de hele wereld komen hier.

Ontdek de mythen en legendes van Edinburgh Castle

Edinburgh Castle is niet alleen een prachtige plek om te bewonderen qua architectuur of de adembenemende uitzichten, er zijn ook veel legendes.Eén legende vertelt het verhaal van een spookachtige trompet die elke avond wordt gespeeld bij zonsondergang. Dit zou komen doordat er in het verleden een nachtwaker aan het einde van zijn dienst een geweer afgevuurd had en later zijn deze vervangen door trompetten. Dit is allang veranderd, maar tot op de dag van vandaag zijn er nog mensen die beweren het geluid van de trompet te horen. Een andere mysterieuze legende gaat over de beroemde Stone of Destiny, ook wel bekend als de Schotse kroningssteen. Volgens oude verhalen zou deze steen magische krachten bezitten en iemand de macht over Schotland kunnen geven.

Verken de rijke historie en traditie van whisky in Edinburgh Whisky Experience

Een echte aanrader tijdens je vakantie in Schotland is de Whisky Experience Edinburgh. Hier kun je meer leren over de historie en traditie van whisky. De Whisky Experience bevindt zich op de Royal Mile en voor vele reizigers ligt het dus op de populaire wandelroute en hoef je er niet aan voorbij te lopen. Hier krijg je de kans om verschillende soorten whisky te proeven en meer te weten te komen over hun unieke smaken en aroma’s. Je kunt zelfs een virtuele tour maken door een whiskystokerij om te zien hoe het hele proces verloopt.