Wijn en Whisky
Image default
Dienstverlening

Een bezoek aan de juwelierszaak: een bijzonder moment

Een bezoek aan een juwelierszaak is altijd bijzonder. Al vanaf het moment dat je de deur opendoet en het belletje rinkelt. Allerlei schitterende armbanden, kettingen, ringen en horloges in vitrinekasten stralen je toe. Het is pure oogstrelende verwennerij. Wat ga jij vandaag kopen? Iets moois voor jezelf, gewoon omdat je het verdiend hebt, of juist iets voor een ander, iemand waarvan je houdt? Is het voor een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een bruiloft, of zomaar, omdat je jezelf of iemand anders wilt verwennen? Sieraden zijn er voor elke gelegenheid en ieder moment.

 

Liefde in de juwelierszaak

Al eeuwenlang zijn liefde en sieraden aan elkaar gekoppeld. Denk maar aan koningen die hun koninginnen (en soms minnaressen…) met de mooiste juwelen behangen om hun liefde te bewijzen. Of aan trouwringen die de liefde tussen twee mensen bezegelen. Met het kopen van een sieraad voor een dierbare of jezelf zeg je: ik hou van jou. Of het nu een bedelarmbandje voor je (klein)kind is, een mooi horloge voor je partner, of die prachtige ketting waar je lief het al maanden over heeft: ze laten allemaal je oprechte genegenheid voor de ander zien.

 

Een symbolisch cadeautje voor jezelf

Met sieraden onderscheid je je ook van anderen. Een simpel oorringetje is al een subtiel kenmerk van je uiterlijk. Het Meisje met de Parel, van wie was dat schilderij ook alweer? Wie weet ben jij het Meisje met het Zilveren Enkelbandje op een volgend schilderij. Bij de juwelier kom je vanzelf op ideeën om van dat spaarcentje, bonus, dertiende maand of wat dan ook nu een keer iets te kopen dat juist helemaal voor jezelf is. Je mag jezelf af en toe best even kietelen, je werkt er immers hard voor. Een gouden kettinkje of armbandje herinnert je er symbolisch aan dat je af en toe voor jezelf moet kiezen. Een mooie reminder dat je jezelf niet moet wegcijferen.