Wijn en Whisky
Image default
Hobby en vrije tijd

Van klei blokken naar luchtkussen enveloppen

Een envelop is eigenlijk niet weg te denken uit de wereld van nu. Iedereen heeft wel eens een envelop verstuurd of er een ontvangen. De geschiedenis van dit alledaagse voorwerp gaat echter helemaal terug naar 2000 voor Christus. Toen werden er klei blokken gebruikt om dingen mee te verpakken, dit is dan ook de voorloper van de envelop. De overeenkomsten tussen klei blokken en de enveloppen van nu zijn natuurlijk ver te zoeken. Tegenwoordig zijn er namelijk zelfs luchtkussen enveloppen, zodat je jouw pakketje helemaal veilig kan versturen!

 

Wat zijn luchtkussen enveloppen?

Een ander woord voor luchtkussen envelop is bubbeltjesenvelop of bubbelenvelop. Het is eigenlijk gewoon een envelop die jouw pakketje extra goed beschermd doordat er nopjesfolie of luchtkussenfolie aan de binnenkant zit. Hierdoor wordt jouw pakketje beter beschermd tijdens het transport. Daarnaast is de buitenkant gemaakt van kwalitatief sterk papier.

 

Wat kost een luchtkussen envelop?

Luchtkussen enveloppen hoeven helemaal niet duur te zijn. De prijzen variëren tussen de 3,8 cent en 23 cent per envelop. Dit heeft alles te maken met het verschil in kwaliteit van de envelop. Kies je voor een relatief duurder exemplaar, dan zal het van een stuk steviger materiaal zijn gemaakt dan wanneer je kiest voor een wat goedkoper exemplaar. Welke envelop geschikt is hangt volledig af van wat je wilt verzenden en wat de waarde van dit product is. Op het moment dat jij iets heel kostbaars gaat versturen, vind je het natuurlijk éxtra belangrijk dat dit pakket onbeschadigd aankomt. Het is dan verstandig om iets meer geld te besteden zodat je een kwalitatief sterke envelop hebt.  

https://verpakgigant.nl/product-categorie/luchtkussen-enveloppen/