Wijn en Whisky
Image default
Bedrijven

Bestel kwaliteit wijnvaten, een duurzame keuze

Bestel een wijnvat om deze op een decoratieve manier te hergebruiken. Ook kan een wijnvat natuurlijk perfect dienst doen als een statafel. Hergebruikte wijnvaten zijn een echte eyecatcher in jouw tuin of woonkamer.

 

Halve en hele wijnvaten bestellen

De wijnvaten kunnen zowel besteld worden als halve of hele wijnvaten. Wil je er bijvoorbeeld een vijver van maken of het wijnvat gebruiken als opslagton? Dan kun je eenvoudig een half wijnvat bestellen. Dit scheelt jou weer een hoop zaagwerk. het wijnvat is gegarandeerd netjes door de helft gezaagd. Zodat jij het wijnvat direct kunt gebruiken. Wil je het wijnvat wat je besteld hebt zelf doormidden zagen? Gebruik hiervoor dan een krachtige decoupeerzaag. Zorg ervoor dat je van tevoren de zaaglijn goed aftekent zodat je voorkomt dat je scheef zaagt.

 

Waar komen wijnvaten vandaan?

De meeste wijnvaten die je kunt bestellen komen uit Frankrijk. Wijnvaten kunnen namelijk niet oneindig gebruikt worden. De meeste zijn dan ook maximaal 3 tot 4 jaar gebruikt om wijn in te laten rijpen.

 

Gebruik een wijnvat als regenton

Een regenton in je tuin is natuurlijk erg duurzaam. Echter ziet een plastic regenton er niet mooi uit, bovendien is het ook niet erg duurzaam. Een wijnvat kan perfect als duurzame regenton gebruikt worden. De regen die opgevangen wordt kun je daarna gebruiken om de tuin mee te bewateren. Maar wijnvaten zijn natuurlijk nog voor veel meer toepassingen te gebruiken.

 

Hiervoor kun je een wijnvat ook gebruiken

De vorm van een wijnvat leent zich perfect om deze als plantenbak of bloembak te gebruiken. Hiervoor kun je zowel een heel wijnvat als een half wijnvat gebruiken Ook is het erg leuk om het wijnvat te gebruiken als vijver. Kies hiervoor een halve variant zo heb je het beste zicht op de vissen. Het is wel aan te raden om eerst de wijnresten uit het vat te laten weken. Dit kun je eenvoudig doen door de ton vol te zetten met water wat gevuld is met soda of Biotex. Spoel het vat daarna goed om zodat alle wijnresten verdwijnen. Het is dan veilig om er vissen in te houden. Wanneer je kiest voor een wijnvat met een grote diameter kun je deze zelfs omtoveren tot hottub of dompelbad. Zodat je heerlijk kunt ontspannen in je eigen tuin en lekker kunt afkoelen of juist opwarmen.

 

De voordelen van het bestellen van een wijnvat

Je recyclet het wijnvat waardoor je lekker duurzaam bezig bent Het warme hout geeft jouw tuin of woning direct een warme, stijlvolle uitstraling De wijnvaten zijn gemaakt van eikenhout, eikenhout is erg duurzaam en heeft een unieke uitstraling Genoeg redenen dus om een wijnvat te bestellen. Hoe ga jij het wijnvat gebruiken?

Bron: Wineandbarrels.nl