Wijn en Whisky
Image default
Bedrijven

Veilig op het werk of op kantoor met de juiste sloten

Veiligheid is essentieel op het werk. Veiligheid op kantoor zorgt ervoor dat je niet gestoord wordt door ongevraagde bezoekers die binnenkomen om te snuffelen in je systemen en gegevens. Slotenmaker Exacto kan je helpen met het plaatsen van slotjes voor de deuren, zoals slotjes voor eiken deuren of metalen slotjes. Veiligheid is belangrijk, en met de juiste sloten kan je ervoor zorgen dat jouw medewerkers veilig aan het werk kunnen. Je leest hier meer over de juiste sloten en waarom dit zo belangrijk is voor de veiligheid.

Welke sloten zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten sloten die geschikt zijn voor deuren. Veiligheid is echt belangrijk op het werk en dat moet ook zo blijven! Slotjes kunnen er in allerlei varianten van worden geplaatst. Zo kan je kiezen uit sloten voor eiken deuren of metalen slotjes. Veiligheid is belangrijk, en het is aan te raden om de juiste sloten te gebruiken.

De meest voorkomende soorten sloten voor deuren zijn:

– Veiligheidssloten

– Cilindersloten

– Meerpuntsloten

Veiligheidssloten worden vaak gebruikt in situaties waar veiligheid belangrijker is dan gemak. Denk bijvoorbeeld aan een brandkast, waar alleen de professionele Veiligheidssloten in passen. Veiligheidssloten zijn verplicht om te gebruiken op allerlei soorten bedrijven en instellingen.

Cilindersloten komen ook vaak voor. Veiligheidssloten zijn niet altijd geschikt om deuren mee te beveiligen, zoals bijvoorbeeld eiken deuren of andere houtsoorten waar Veiligheidssloten soms niet goed mee overweg kunnen. Cilindersloten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor je altijd een slot kan vinden dat past bij de deur.

Meerpuntsloten worden veel gebruikt bij deuren met een kastdeur. Veiligheidssloten en Cilindersloten zorgen er alleen voor dat iemand niet naar binnen kan komen, maar meerpuntslotjes beschermen ook tegen het openen van de kastdeur.

Een slotenmaker weet precies welk slot het best bij je past. Dat is afhankelijk van de locatie en de deur. Laat je daarom altijd adviseren door een van de specialisten.