Wijn en Whisky
Image default
Woning en Tuin

De vele voordelen van Belgisch hardsteen

Als u op zoek bent naar een mooi materiaal voor gebruik in uw huis of tuin, dan is Belgisch hardsteen een goede kandidaat. Dit natuursteen wordt gedolven in de Belgische Ardennen en wordt gekenmerkt door de karakteristieke grijs/blauwe kleur. Andere benamingen zijn arduin, blauwe hardsteen en kolenkalk. Omdat deze steensoort een hoog gehalte aan organisch materiaal bevat, is elke tegel en elk voorwerp uniek en is het zelfs mogelijk dat u er miljoenen jaren oude fossielen in aantreft. Bij Steenhouwerij Breti weten ze als geen ander wat de mogelijkheden zijn als u voor arduin kiest en in dit artikel vindt u alvast de belangrijkste voordelen.

Arduin is onderhoudsarm én duurzaam

Belgisch hardsteen is een natuursteen wat betekent dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft. Het kan worden gebruikt in de badkamer, in de woonruimtes, in de keuken, in de tuin en zelfs in de gevel en op het dak. In sommige gevallen kunt u het af en toe impregneren, bijvoorbeeld als u extra bescherming wilt hebben in badkamer of keuken.  Dit is echter niet nodig, want Belgisch hardsteen is prima bestand tegen alle weers- en woonomstandigheden. Bovendien is elk type kalksteen bijzonder duurzaam en Belgisch hardsteen is hier geen uitzondering op. Er zijn geen productieprocessen nodig om het te fabriceren, het is volledig natuurlijk en dus niet schadelijk voor het milieu en het gaat erg lang mee. Als u een materiaal nodig heeft met een karakteristieke uitstraling waarmee u echt iets unieks in huis haalt, dan is Belgisch hardsteen een bijzonder goede keuze.

Belgisch hardsteen is financieel een goede keuze

Als laatste is een belangrijk voordeel van arduin dat het erg lang meegaat. Het is een sterk materiaal dat niet slijt en dat in alle (weers)omstandigheden mooi blijft. Dat betekent dat u er een leven lang van geniet en dat u waarschijnlijk niet opnieuw hoeft te investeren in een soortgelijk product. Hierdoor kan een initiële wat hogere uitgave op de lange termijn juist aanzienlijk goedkoper uitpakken.

https://breti.nl/