Wijn en Whisky
Image default
Eten en drinken

Kies voor een fijne avond uit met een glas Irish whiskey

Matig ingenomen, helpt het de spijsvertering, houdt en behoedt het hoofd tegen dwarrelen, de tong tegen lispelen, de maag tegen het rommelen en de botten van pijn. Irish whiskey biedt je tal van voordelen. Er moet ook aan worden toegevoegd dat whisky in de tijd van Hollinshed ook als antisepticum op slagvelden werd gebruikt, vooral omdat in die tijd moeilijk aan effectieve middelen te komen was.

 

De geschiedenis van Irish whiskey

Tijdens de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig kon whisky legaal in de Verenigde Staten worden geïmporteerd omdat het werd beschouwd als een middel om te genezen en niet als een sterke drank. Destijds werd het verkocht voor gebruik als tonicum. Het kan zelfs tot een lang leven leiden. Grace Jones, een van de oudste vrouwen van Groot-Brittannië, schrijft haar rijpe leeftijd van 110 jaar toe aan het drinken van whisky in de afgelopen 60 jaar. Haar favoriete whisky is overigens de Famous Grouse-blend.

 

Whisky is goed tegen verkoudheid

Het is duidelijk dat als je elke avond te veel whisky drinkt, je waarschijnlijk meer zult lijden dan er baat bij heeft. Maar bij lagere, meer gematigde hoeveelheden zegt de wetenschap dat het misschien goed voor je is.

Het is al heel lang bekend in Schotland, maar Irish whiskey helpt wel tegen verkoudheid (al is het maar een klein beetje). Iedereen hier weet dat het drankje – whisky gemengd met heet water, citroen en honing heel goed voor je kan zijn (voeg kruiden toe om op smaak te brengen, als je wilt).