Wijn en Whisky
Image default
Eten en drinken

Uit eten: de perfecte drank bij de maaltijd

Als je uit eten gaat, zijn er oneindig veel mogelijkheden voor de perfecte combinatie van drankjes. Maar welke is de juiste voor jou? En hoe kun je daar zeker van zijn? Met deze tips wordt je volgende etentje een makkie – of je nu je favoriete plek bezoekt of iets nieuws probeert.

Het eerste drankje zet de toon

Als je van een maaltijd wilt genieten, is het belangrijk om eerst je keel nat te maken. Daarom begin ik altijd met een drankje. Of het nu een glas water is om het gehemelte te reinigen of een cocktail om het feest op gang te brengen, ik vind dat mijn eerste slok de toon zet voor de hele maaltijd. En als ik mezelf echt wil verwennen, begin ik met een glas mousserende wijn. Er is iets met de bubbels dat alles gewoon lekkerder lijkt te maken.

Drankjes die het uiteten gaan veraangenamen

Uit eten gaan is een geweldige manier om te socialiseren en nieuwe gerechten te proberen, maar het kan ook een beetje een mijnenveld zijn als het gaat om het kiezen van de juiste drank. Om u te helpen door deze wateren te navigeren, zijn hier enkele algemene richtlijnen voor wat te drinken bij verschillende soorten gerechten. Italiaans eten gaat bijvoorbeeld goed samen met rode wijn, terwijl Chinees eten het beste samengaat met witte wijn of bier. Bij Indiaas eten past alles, van water tot bier. En wat heel goed werkt is om de bediening om advies te vragen bij een maaltijd. Zij weten ook het antwoord op de vraag wat de beste temperatuur is om je wijn te serveren.  

Hier zijn enkele tips wat je niet moet nemen

Om je te helpen de beste keuze te maken, zijn hier enkele dranken die je moet vermijden als je uit eten gaat. Ten eerste, blijf weg van frisdrank. Het bevat niet alleen veel suiker, maar kan ook een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel geven. Ten tweede, pas op voor vruchtensappen. Hoewel ze gezond lijken, zitten ze vaak vol verborgen suikers. Deze kun je dan ook beter niet nemen. Neem dan gewoon plat of buizend water.

Vieren doe je met een fles champagne

Als je een speciale gelegenheid met een knal wilt vieren, is er geen betere manier om dat te doen dan door een fles champagne open te trekken. De meeste restaurants hebben een selectie champagnes op hun menu staan, zodat je de perfecte fles bij je maaltijd kunt kiezen. En als je je echt verwend voelt, kun je zelfs een champagnetoren bestellen! Of je nu een verjaardag viert, een jubileum, of gewoon het einde van een lange week, hef een glas champagne en geniet van de goede tijden.

Na het eten kun je kiezen voor een afsluiter

Wat is de beste manier om een maaltijd af te sluiten? Volgens sommigen met een kopje koffie of thee. Anderen zeggen met een stuk taart of cake. Maar voor wie echt van zijn eten wil genieten, is het antwoord duidelijk: whisky. Er is iets met de rokerige, zachte smaak van whisky dat het de perfecte manier maakt om een maaltijd af te sluiten. In de blog “Hoe krijg je de rokerige turf smaak aan whisky?“, lees je hoe dit komt. Bovendien is het een geweldige manier om te ontspannen na een lange dag. 

 

Dus nu weet je wat je kunt bestellen als drankjes bij je maaltijd als je uit eten gaat. Geniet zowel van het eten als het drinken. Proost!