Wijn en Whisky
Image default
Eten en drinken

Mijn weekend is niet compleet zonder…

Het weekend is voor veel mensen het favoriete deel van de week. Niet dat ze nu zo’n hekel hebben aan hun werk hoor, in tegendeel zelfs. Maar twee dagen om helemaal naar je eigen voorkeur in te delen, om precies te doen waar je zin in hebt en om even geen verplichtingen te hebben, dat vindt vrijwel iedereen wel zo prettig. Hoe je je weekend precies indeelt en doorbrengt, dat is per persoon natuurlijk verschillend. Wat zijn de dingen die in jouw perfecte weekend echt niet mogen ontbreken?

 

Een ochtend heel lang uitslapen

Zeker wanneer de wekker iedere ochtend weer als een soort klap in je gezicht aanvoelt, is het heerlijk om deze in het weekend even niet te hoeven zetten. Heerlijk een gat in de dag te kunnen slapen, of gewoon net zo vroeg wakker zijn als altijd, maar dan zonder wekker die je dat verplicht.

De start van de dag in het weekend is voor veel mensen ook meteen het beste onderdeel ervan. Lekker uit kunnen slapen, geen wekker, en vervolgens lekker rustig aan kunnen doen met opstaan. Geen haast, geen files voor de badkamer, geen dingen die allemaal even snel, snel, snel moeten. Nee, lekker relaxed, fijn ontbijten en geen tijdsdruk of iets. Heerlijk!

 

Een goede fles wijn

Alvast wijn bestellen omdat het weekend eraan komt: goed idee! Veel mensen vinden het namelijk heerlijk om juist in het weekend een goede fles te openen en hier lekker van te genieten. Bij de lunch en/of het diner, of gewoon, ’s avonds op de bank.

Welke wijn je ook kiest, zorg dat hij je lekker smaakt. Haal je favoriete Spaanse witte wijn in huis, of kies voor een lekkere rode wijn voor bij het diner. Geniet er lekker van!

 

Iets leuks doen buiten de deur

Voor veel mensen geldt dat het weekend niet compleet is zonder iets leuks te doen buiten de deur. Gezellig afspreken met vrienden of familie, even lekker de stad in of een leuk uitje in de natuur, bijvoorbeeld. Er is in eigen land of streek genoeg te doen, dus je vervelen is niet nodig.

Voel je, als je hier geen zin in hebt, echter niet verplicht toe. Er zijn namelijk ook meer dan genoeg mensen die in hun weekend vooral uit willen rusten, en dat het liefst in de vertrouwde omgeving van hun eigen huis doen. Ook prima! Het fijne aan die vrije dagen is nu net dat je ze door kunt brengen op de manier die jou het meest past, dus voel je vooral niet verplicht om er een andere invulling aan te geven.