Wijn en Whisky
Image default
Woning en Tuin

Welke zitmaaier kiest u?

Als u op zoek bent naar een gepaste zitmaaier, zijn er vele eigenschappen die u in het oog moet houden. Dit zult u ook zien als u het assortiment van een verkooppunt voor maaiers bekijkt, bijvoorbeeld van De Kock Machines. U vindt diverse merken, kleuren, prijsklassen, mogelijkheden en meer. Hieronder worden een aantal van de belangrijkste criteria voor het uitkiezen van een zitmaaier voor u op een rijtje gezet.

Belangrijke criteria voor een zitmaaier

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Daarom is het goed dit van tevoren helemaal uit te pluizen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bij vele verkooppunten is het mogelijk om een proefrit te maken. Dit is sowieso een aanrader. Maar er zijn nog een aantal eigenschappen die u in de gaten kunt houden.

Prijs

Voor velen van ons is de prijs één van de eerste criteria die bepaalt welke maaier gekocht kan worden. Deze grasmaaiers dienen immers wel binnen uw budget te vallen. Hierdoor is dit de eerste criteria, want deze zorgt er van nature voor dat u een maaier wel of niet kunt kopen.

Merk

Het geldt voor vele producten, dus ook zitmaaiers: bekende merken zijn zo bekend geworden omdat ze ook daadwerkelijk kwaliteit leveren. Een zitmaaier van John Deere zal van een hogere kwaliteit zijn dan eentje van een B-merk. Dit kan ook uw keuze beïnvloeden.

Soort

Zitmaaiers zijn onder te verdelen in twee soorten: een frontmaaier of een tuintractor. Zoals de naam al aangeeft, bevindt het gedeelte waarmee u maait zich bij een frontmaaier aan de voorkant. Bij een tuintractor bevindt het maaidek zich juist onder de kar. Frontmaaiers zijn wendbaarder, terwijl tuintractoren beter zijn voor echt grote oppervlaktes.

Kleur

Tja, het oog wil ook wat. Er zijn zoveel eigenschappen waarop u een zitmaaier kunt uitkiezen, maar ook de kleur kan voor u van belang zijn. Groen, geel en oranje komen het vaakst voor.