Wijn en Whisky
Image default
Eten en drinken

Dit zijn de lekkerste gerechten voor de feestdagen

Ja, het is weer december en iedereen weet wat dat precies inhoudt. Heerlijk met z’n alle bij elkaar en het samen zijn vieren. Maar wat ook een belangrijk onderdeel ervan is, is natuurlijk het heerlijke eten wat je met iedereen gaat opeten. Er zijn van die gerechten die je alleen maar met de feestdagen kan eten en je hebt er een heel jaar op moeten wachten. Maar wij hebben een aantal makkelijke gerechten op een rijtje gezet die je binnen no-time hebt gemaakt en die heerlijk zijn. Dus lees snel verder!

Pigs in blankets

Iedereen noemt dit gerecht weer anders en kan hem ook op verschillende manieren maken. Vooral voor de kinderen is het leuk om te maken en uit te delen op school, maar ook voor de ouders is dit geen straf om te eten, pigs in blankets. Dit houdt in dat het mini croissantjes zijn met daarin een heerlijk klein knakworstje erin. Ze zijn heel makkelijk om te maken en binnen een kwartier heb je een heerlijke hapje voor het gehele gezin gemaakt. Daarbij is het ook zo dat dit een van de populairste gerechten is om te maken bij gezinnen met jonge kinderen.

Glühwein maken

In deze periode van het jaar, moet er natuurlijk een beetje Glühwein gemaakt worden. Dit gerecht is eigenlijk heel simpel om te maken, maar zo heerlijk om op te drinken met vrienden en familie. Houd er wel rekening mee dat dit een alcoholische drank is. Dus kinderen zouden dit niet mee kunnen drinken, maar er bestaan ook alcoholvrije varianten. Het makkelijke aan deze drank is dat je alleen alles bij elkaar in een pot hoeft te gooien en opwarmen. De specerijen zijn misschien een beetje prijzig, maar het is het allemaal waard straks.

Beef Wellington

Dit populaire gerecht in Engeland is een klassieker om met de kerst te eten. Een Beef Wellington is een groot stuk vlees dat gemaakt en gebraden is in bladerdeeg eromheen, je kan het zien als een mega grote pig in blanket. Maar er horen ook speciale kruiden bij dit gerecht wat hem uniek maakt. Dus als je echt wil uitleven in de keuken, moet je dit gerecht maken.

 

http://etenendrinken.nl