Onlangs kwam ik een indrukwekkende klassieke kooktechniek tegen, die je thuis kunt uitvoeren en waarmee je indruk zult maken op je gasten. Je hebt alleen de juiste ingrediënten nodig en wat aanwijzingen, zodat je –terecht- als een echte chef-kok herkent wordt. Waarschuwing: bevat Franse taal en haute cuisine die ontzag en verbazing kunnen uitlokken! En vessieEn vessie verwijst naar een kookmethode waarbij vlees of een ander gerecht in een blaas wordt gekookt. De bekendste is wel de Bresse-kip: Poularde de Bresse en vessie. Het voordeel van de methode is dat het vlees niet in contact komt met het kookvocht en dat de sappen van de kip in het vlees behouden blijven. De beroemde Franse chef-kok Paul Bocuse was 40 jaar lang houder van 3 Michelin-sterren, en dit was één van zijn beroemdste uitvindingen. Je kunt nog steeds genieten van deze beroemdste kip in zijn Collonges-au-Mont-d’Or in de buurt van Lyon voor € 500 voor twee smulpapen, maar als je geen tijd hebt … waarom maak je het niet zelf thuis??? Je hebt alleen een grote runderblaas nodig zodat je de grootste kippen kunt bereiden- of waarom probeer je niet een hele kalkoen met de kerst? Ik kocht een XXL maat bij startercultures.eu, de grootste Europese webwinkel voor hobbymatige worst en charcuteriemakers en fermentatie liefhebbers. ReceptIk zal je een eenvoudig en heerlijk recept geven.
Bon appétit!
|