Wijn en Whisky
Image default
Eten en drinken

Koffie drinken met drankjes

Koffie drinken met drankjes

Koffie is een heerlijke warme drank waar de meeste mensen wel eens van genieten. Uiteraard kan koffie ook in een andere vorm komen. Zo kan het leuk zijn om een keer een koffie drankje uit te proberen. Een koffiedrankje is koffie waar op de een of andere manier een vorm van alcohol aan toegevoegd is.

Irish coffee

Eén van de meest bekende koffie drankjes is zeker weten Irish coffee. Irish coffee is erg makkelijk om uit te leggen. Voor Irish coffee heb je maar weinig nodig. Je hebt koffie, slagroom en Ierse whiskey nodig. Wanneer je koffie en whisky met elkaar gemixt hebt, heb je een heerlijk drankje waar je een toef slagroom op kan doen. Je kan er eventueel voor kiezen om er een paar schepjes suiker bij te doen.

Russian coffee

Het kan zijn dat je niet zo van whisky houdt. Dat is voor de Russian coffee geen probleem. Russian coffee maak je met vodka. Je hebt er alleen vodka en koffie voor nodig. Vaak wordt er espresso gebruikt. Russian coffee kan lekker zijn met slagroom, maar ook met wat ijs. De verhoudingen maken over het algemeen niet uit. Het ligt eraan hoe sterk je de koffie wilt hebben.

Italiaanse koffie

Een Italiaanse koffie wordt gemaakt met een ietwat apart ingrediënt. Deze koffie wordt gemaakt met Strega. Dit is een likeur. Dit geeft de Italiaanse koffie een unieke smaak. Je maakt de Koffie met Strega, koffie, suiker en slagroom. Het is handig om aan deze koffie wel suiker toe te voegen. Anders kan hij erg bitter zijn.

Dokkumer koffie

Na alles uit een ander land geprobeerd te hebben, kun je ook voor een Nederlandse koffie gaan. Met koffie goedkoop uit Nederland kun je Dokkumer koffie maken. Dokkumer koffie wordt gemaakt met Beerenburg en koffie. Daar wordt vaak een goede toef slagroom op gedaan. De slagroom mag niet geroerd worden. Je hoort de slagroom gewoon zo op te drinken.