Wijn en Whisky
Image default
Eten en drinken

Wat is biefstuk van het hert?

Biefstuk van het hert wordt verkocht onder de naam hertenbiefstuk. Zoals de naam al aangeeft, is het vlees dat afkomstig is van een hert. Aangezien het vlees afkomstig is uit de lende bij de rug noemen we dit, en dat is best verwarrend, haasbiefstuk. Het deel van de rug waar het vlees vandaan wordt gesneden heeft geen spieren, waardoor het vlees heel erg mals is. Hertenvlees is heel gezond aangezien er veel eiwitten, ijzer en omega 3 in zit en het erg mager is. Toch wordt het minder vaak gegeten dan een tournedos of entrecote.

Wat is het verschil tussen een entrecote en een tournedos?

Indien je in een restaurant voor biefstuk kiest, kun je meestal kiezen uit een entrecote of een tournedos. Voor veel mensen is het moeilijk te onthouden welke van de twee een vetrandje heeft en welke niet. Op de site van Beef & Steak kun je de verschillen tussen beide soorten biefstuk zien. Bij de entrecote zit er aan de zijkant van het vlees een randje vet. Dit zorgt er voor dat het vlees iets meer smaak krijgt, maar het is wel iets taaier dan de tournedos.

Hoeveel verschillende soorten biefstuk zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten biefstuk. Zo kun je denken aan de hertenbiefstuk, paardenbiefstuk, struisvogelbiefstuk en kogelbiefstuk. Maar daarnaast heb je ook nog de ossenhaas, chateaubriand, ossenhaaspuntjes, tournedos, entrecote en ribeye. Verder bestaat ook de Duitse biefstuk, maar dit geeft een beetje een verkeerd beeld, aangezien Duitse biefstuk niet voor een stukje vlees staat maar voor bijvoorbeeld tartaar en gehakt. En dit is gemalen vlees. De longhaas en de bavette zijn bij de slager gewoon te koop, maar in een restaurant komen deze meestal niet op de menukaart voor. Daar kiezen de meeste mensen toch voor een gewone biefstuk, een entrecote of een tournedos.

https://beefensteak.nl/