Wijn en Whisky
Image default
Wijn

De lekkerste wijnen voor een unieke ervaring

Wijn is erg divers. Rode wijn, witte wijn, zoet of droog, een goede wijn maakt iedere gelegenheid net even bijzonder. Een lekkere wijn is een goede aanvulling wanneer je een gezellig etentje organiseert, of wanneer je zelf in de tuin van de zon wilt genieten. In verschillende landen wordt veel wijn geproduceerd. Zo worden in Zuid-Afrika veel witte wijnen geproduceerd, terwijl Frankrijk één van de meest bekende rode wijnlanden is. Ook in Italië liggen vele wijngebieden, waar bijzondere druivenrassen groeien. Welke exclusieve wijnen hebben deze verschillende landen te bieden?   

Zuid-Afrika, bekend om zijn witte wijnen 

De zeewind aan de kust van Afrika zorgt voor het ideale klimaat om druiven te verbouwen. Je vindt hier dan ook veel wijngaarden waar Zuid-Afrikaanse wijn zijn oorsprong heeft. Zoals genoemd zijn de wijnen uit Zuid-Afrika voornamelijk wit. De Chenin Blanc druif wordt hierbij het meest gebruikt. Deze druifsoort is erg geschikt voor de lekkerste zoete wijnen. Ook een rode wijn liefhebber kan voor een Zuid-Afrikaanse wijn kiezen. Qua rode wijn is de Pinotage druif soort typerend voor dit land. Wijnen gemaakt van Pinotage druiven hebben een fruitige smaak. Ook van de druiven Chardonnay, Sauvignon Blanc, Colombard, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en Cinsaut worden hier de fijnste wijnen gemaakt.  

Wijnen uit de Bourgogne 

Als er één land bekend staat om zijn wijnen, dan is het wel Frankrijk. Veel van de bekende wijnen uit Frankrijk worden in de wijnstreek Bourgogne geproduceerd, ondanks dat de regio maar zo’n 10.000 hectare aan wijngaarden heeft. Wil je Bourgogne wijnen kopen, dan is de keuze erg groot. De meeste voorkomende druivenrassen uit de Bourgogne zijn Pinot Noir, Gamay, Chardonnay en Aligoté. De Chardonnay druif kan perfect in de Bourgogne geteeld worden, aangezien deze druif het beste op een kalkrijke bodem, zoals in de Bourgogne, groeit. Zo ontstaat er een lekker wijn met een romige, zachte smaak. De meeste rode wijnen zullen verder gemaakt zijn van Pinot Noir, een subtiele en aangename wijn.  

Italië, grootste wijnproducent ter wereld 

Met wel 850.000 hectare aan wijngaarden is Italië de grootste wijnproducent ter wereld. De bekendste druivenrassen die in Italië geteeld worden zijn Pinot Grigio, Sangiovese en Barbera. De Pinot Grigio druif komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar dankt zijn bekendheid aan Italië. De wijn is hier lichter en witter dan de variant uit Frankrijk en heeft een frisse, fruitige smaak. Sangiovese druiven worden voornamelijk in Toscane geteeld. Door zijn hartige smaak is de wijn voor bij harde kaassoorten, rood vlees en wildgerechten. Tot slot is het warme klimaat in Italië die ideale basis voor de Barbera druif. Zo ontstaat een exclusieve wijn met een donkere, volle en fruitige smaak.  

https://www.wijnkooperijdelange.nl/Zuid-Afrikaanse-wijnen/