Wijn en Whisky
Image default
Woning en Tuin

De haagbeuk doet het goed in Nederland

De Carpinus betulus, ook wel haagbeuk genoemd, is zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. Deze plant wordt dan ook veel gebruikt als struik voor in hagen, omdat ze gemakkelijk te onderhouden is en een mooi vol blad ontwikkelt. Haagbeuken beschikken over een gladde, middelgrote stam. Deze stam doet denken aan de stam van een beuk, terwijl de planten geen familie van elkaar zijn. De haagbeuk doet het goed in Nederland, en zeker als u een plant van goede kwaliteit aanschaft, heeft u er nauwelijks omkijken naar. Bij Roelands Boomkwekerijen B.V. vindt u beukenhagen van topkwaliteit. Voor mooie beplanting moet u deze zeker hier zijn.

Enkele belangrijke kenmerken van de haagbeuk

In de maanden april en mei begint de haagbeuk te bloeien, wat relatief vroeg in het jaar is. Daarnaast heeft de Carpinus betulus weinig last van aantasting of ziektes. De plant is uitermate geschikt als haag vanwege het feit dat ze haar bladeren lang vasthoudt. Dit betekent dat u het hele jaar door geniet van mooi groen en privacy. De haagbeuk wordt dan ook veel gebruikt voor afscheidingen in parken en op brede groenstroken. Doordat deze plant heel breed kan worden, is ze minder geschikt voor kleine tuinen en smalle straten.

De voordelen van deze kwekerij

Wanneer u een haagboom aanschaft bij Roelands Boomkwekerijen B.V. profiteert u van diverse voordelen. Allereerst is deze kwekerij zeer professioneel. Alle planten worden met de grootste zorg gekweekt door ervaren specialisten. De kwaliteit is hierdoor altijd gewaarborgd. Bovendien beschikt deze kwekerij over een unieke leveringscapaciteit. De planten worden namelijk jaarrond en seizoens-onafhankelijk geplaatst. Dit is mogelijk door een optimale bedrijfsuitrusting en goed georganiseerde bedrijfsprocessen. U kunt hier dus altijd terecht voor een mooie haagbeuk. Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact op met deze professionele kwekerij en laat u helpen en adviseren door ervaren experts.

https://www.roelandskwekerij.com/